Sisteme de Deionizare a Apei - EDM

Apa în stare naturală nu este o substanță chimică pură; ea conține săruri dizolvate, minerale, diverși compuși organici. Aceste substanțe pot apărea în concentrații diferite, în funcție de sursa de apă. Sărurile dizolvate există sub formă de ioni și pot fi extrase din apă utilizând un proces de transfer de ioni sau absorbție.
Procesul de transfer de ioni reprezintă o metodă eficientă de îndepărtare a impurităților, reziduurilor și contaminanților din apă.
Apa deionizată este cunoscută și sub numele de apă total demineralizată. Puritatea apei demineralizate este exprimată prin conductivitate (µs/cm1). Cu cât este apa este mai pură, cu atât valoarea conductivității este mai mică. Apa ultrapură, de exemplu, are o valoarea a conductivității foarte mică, <0.1 µs/cm1.
Iată modul în care apa deionizată cu o conductivitate scăzută și o valoare a pH-ului optimă este generată în prezent:

E.KO IONISER 1501Soluția ideală pentru aplicații standard.
Aluminiu, Cupru, Titan, PCD

Utilizarea aparatului E.KO Ioniser 1501 este considerată a fi baza pentru obținerea celei mai bune ape, cu o calitate constantă, pentru domeniul prelucrărilor din electroeroziune cu fir EDM.

E.KO IONISER 1502Soluția optimă pentru materiale speciale.
Carbură. Cupru, grafit, titan. Aliaje de cobalt. Aliaje metalice sinterizate.

Cele două sisteme echivalente, E.KO. Ioniser 1501 și 1502, sunt perfect complementare în domeniile lor de aplicare și nu sunt interschimbabile datorită utilizărilor lor diferite.
E.KO Ioniser 1502 a fost conceput în mod specific pentru aplicații speciale în domeniul prelucrării carburilor.

E.KO IONISER 1503Pentru apă ultrapură, apă tehnologică, apă de alimentare pentru cazane cu abur.

E.KO. Ioniser 1503 UPW (ultra pure water) a fost conceput special pentru îmbunătățirea apei deja tratate. În combinație cu sistemul de osmoză inversă EasyRO, garantează o apă ultra pură de cea mai bună calitate.
În funcție de sursa de apă, sistemul de osmoză inversă EasyRO scade valoarea conductivității până la 10-50 µs/cm1. Utilizând sistemul E.KO. Ioniser 1503 pentru o tratare ulterioară, se garantează o conductivitate de până la 0.01 µs/cm1.

KORROSTOP3Pentru vizualizarea calității apei.

Sistemul inteligent de control cu funcție de alarmă realizează o monitorizare activă, cu multiple măsurători pe secundă și semnalizează doar atunci când calitatea apei se schimbă.
Sunt afișate pe display mesaje și informații de stare (valoarea conductivității depășită, senzor murdar, scurt circuit baterie etc.).
Industria 4.0.
În varianta cu adaptor de alimentare, sistemul Korrostop3 este prevăzut cu o interfață de transmitere date către PLC.